Start rakety SpaceX Falcon 9 z Cape Canaveral s 23 satelity Starlink – Spaceflight Now

Start rakety SpaceX Falcon 9 z Cape Canaveral s 23 satelity Starlink – Spaceflight Now

SpaceX závodilo s časem, aby připravilo svou raketu Falcon 9 na start z Mysu Canaveral v úterý večer, protože přípravy na start se zpozdily. Start s konstelací 23 satelitů Starlink je aktuálně naplánován na středu ráno ve 2:47 EDT (0747 UTC).

Mise Starlink 6-29 měla původně odstartovat v úterý večer ve 23:01 EDT (0401 UTC), ale SpaceX start dvakrát odložila. Ve středu ráno ve 2:59 EDT (0759 UTC) zbývá jedna záložní příležitost ke spuštění.

Raketa Falcon 9 byla zvednuta vzpřímeně na Space Launch Complex 40 krátce před 22:00 EDT (0300 UTC), mnohem později, než se očekávalo. Předchozí mise odstartovala z Pad 40 před pouhými čtyřmi dny, takže pokud vydrží současný čas startu, bude to sedmý nejrychlejší pokus o obrat v zařízení.

Raketa Falcon 9 je zvednuta vzpřímeně na Space Launch Complex 40, zatímco SpaceX postupuje vpřed se svými plány na doručovací misi Starlink. Obrázek: Adam Bernstein/Space Flight Now.

Povětrnostní podmínky v pondělí budou v době první příležitosti z 90 procent příznivé, přičemž šance na konci startovacího okna mírně klesnou na 75 procent, uvedli meteorologové US Space Force ze 45. meteorologické eskadry.

Po startu z Cape Canaveral raketa Falcon 9 odstartuje na jihovýchodní trajektorii a zaměří se na oběžnou dráhu nakloněnou v úhlu 43 stupňů k rovníku. Po spálení devíti motorů Merlin 1D po dobu asi dvou a půl minuty se první stupeň oddělí od druhého stupně a bude pokračovat v sestupu, aby přistál na dronové lodi „A Shortfall of Gravitas“ v Atlantském oceánu, asi 424 mil (682 km) daleko. ) ze spouštěcího místa.

Souborová fotografie satelitů Starlink V2 Mini společnosti SpaceX uvnitř zařízení na zpracování užitečného zatížení na mysu Canaveral začátkem tohoto roku. Kredit: SpaceX

Mezitím nahoře bude jediný vakuový motor Merlin druhého stupně žhavit asi šest minut, aby dosáhl parkovací oběžné dráhy. Po přibližně 45 minutách plavby se motor druhého stupně na 2 sekundy znovu zapálí, aby se optimalizovala orbita. 23 družic V2 Mini Starlink bude rozmístěno přibližně hodinu a pět minut po startu.

READ  Vysoký stres zvyšuje pravděpodobnost kognitivních problémů po 45 letech

Půjde o letošní 87. orbitální start SpaceX a dosavadní 276. let rakety Falcon 9.

Živé vysílání Spaceflight Now ze startu začne asi hodinu před startem. Můžete také sledovat pohledy na odpalovací rampy Cape 24/7 v našem živém streamu odpalovací rampy.

You May Also Like

About the Author: Waldo Kemp

"Hudební učenec. Spisovatel. Zlý slanina evangelista. Hrdý twitter narkoman. Myslitel. Milovník internetu. Jemně okouzlující hráč."

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *